Hem ‣ Fördelar – Design

Fördelar – Design

När form och funktion fungerar bäst tillsammans

Till den som dagligen nyttjar en byggnad, är taket en naturlig del av vardagen som man ofta bara märker om det inte fungerar, antingen visuellt eller funktionellt. Behaglig akustik och en vacker rumsarkitektur, där taket är införlivat som en harmonisk del av en helhet, skapar trevliga inomhusmiljöer där människor trivs.

I den meningen har taket ett estetiskt och funktionellt syfte. Dessa två egenskaper, kompletterat med Gyptone-takets hållbarhet och tidlösa design, är avgörande faktorer för hur människor upplever ett rum – och därmed för hur det dagliga livet fungerar i en byggnad, oavsett om det är en kontorsbyggnad, ett klassrum, en flygplats eller ett hem.

När form och funktion fungerar bäst tillsammans i ett rum, då trivs dess dagliga användare och känner ett välbefinnande där.

Hög arkitektonisk kvalitet

“Genom att välja Gyptone akustikundertak, kunde vi bevara den arkitektoniska kvaliteten på byggnaden. Att ersätta det med andra typer av tak skulle ha inneburit ett omfattande och negativt ingrepp.”

Uffe Bay-Smidt, arkitekt vid KANT Arkitekter, när han talade om renoveringen av Dyvekeskolen, en större dansk skola som utnämndes till Årets skolbyggnad 2014.