Hem ‣ Gyptone Tiles

Gyptone Tiles

DEMONTERBARA OCH PERMANENTA TAK

Bättre design – snyggare tak

Gyptone Tiles är den perfekta lösningen för skolor, kontor, detaljhandel och andra inomhusmiljöer som vill kombinera hållbarhet med tilltalande design och utmärkta akustiska egenskaper.

Genom att välja Gyptone Tiles kan du uppfylla även de högstakraven på efterklangstid och taltydlighet. Dessutom får du ett vitt tak som har en hållbar yta som är lätt att rengöra – torka av med en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel.

Gyptone-skivorna tillverkas i fyra olika kantutföranden – som passar både till synliga och dolda bärverk – och i flera olika mönster och storlekar. Skivorna har genomgående hål, som i kombination med en bakomliggande akustikfilt ger utmärkta akustiska egenskaper.

Kantutföranden

Kant A

Gyptone kant A är ett målat, demonterbart, nedhängande akustikundertak som monteras i ett synligt bärverkssystem (T15 eller T24). Bärverkssystemets synliga bredd är 15 eller 24 mm.

Gyptone kant A är ett fullt demonterbart tak, vilket innebär god åtkomst vid inspektioner i utrymmet ovanför taket. Taket har många användningsområden och passar i lokaler som skolor, kontor och kommersiella miljöer.

Gyptone Kant B

Gyptone kant B är ett tak som skruvas fast och som inte går att demontera. Taket har många användningsområden och passar i lokaler som skolor, kontor och kommersiella miljöer.

Kant D2

Gyptone kant D2 är ett målat, nedhängande akustikundertak som monteras i ett dolt 24 mm bärverkssystem. Taket har många användningsområden och passar i lokaler som skolor, kontor och kommersiella miljöer.

Gyptone kant D2 är ett fullt demonterbart tak. Gyptone Kant D2 finns med perforerad och icke-perforerad yta. Tjockleken är 12,5 mm och formatet är 600 x 600 mm.

Kant D2 – en ny design av tak med dolt bärverkssystem

Gyptone-skivorna kan antingen monteras permanent eller som ett demonterbart tak. Vårt nya dolda bärverkssystem D2, till exempel, möjliggör mycket snabb montering jämfört med andra dolda system på marknaden.

Kant D2-skivorna har en innovativ konstruktion. Kanten passas direkt in i ett dolt bärverk. Profilerna i bärverkssystemet klickas enkelt ihop och det krävs färre upphängningar jämfört med andra liknande system. Dessutom blir skarvarna mellan skivorna mindre synliga än med andra upphängningssystem, vilket garanterar ett jämnt intryck, ett rent och harmoniskt tak.

Läs mer

Kant E15 & E24

Gyptone kant E15 och E24 är ett målat, demonterbart, nedhängande akustikundertak som monteras i ett delvis synligt bärverkssystem (T15/T24). Bärverkssystemets synliga bredd är 15 mm och 24 mm.

Gyptone kant E15 och E24 är ett fullt demonterbart tak, vilket innebär god åtkomst vid inspektioner i utrymmet ovanför taket. Taket har många användningsområden och passar i lokaler som skolor, kontor och kommersiella miljöer.

Enkelt att installera lampor och ventilationssystem

Undetaksskivor skapar inte bara en optimal akustisk miljö, de öppnar också upp spännande möjligheter för att utforma belysningslösningar.

Skivorna klarar ganska tung belastning, så det är enkelt att installera belysning och ventilationssystem i taket: upp till 3 kg för skivor med kant A och E15 (utom kant A-produkterna Point 80 och Base 38), och upp till 1 kg för Edge D2-skivor – mer än något annat dolt bärverk.

En känsla av välbefinnande

Alla Gyptone-tak är försedda med Activ'Air-tekniken, som utformats för att reducera formaldehydemissioner från byggnadsmaterial, färg, möbler, mattor, rengöringsmedel med mera – vilket förbättrar kvaliteten på inomhusluften.

Varken skivorna eller överiga Gyptone-produkter avger några kemiska emissioner. Skivorna är återvinningsbara till 100 procent och har lång livslängd. Dessutom har Gyptone-produkterna miljövarudeklaration (EPD, Environmental Product Declaration) från tredje part, och produkterna möter den högsta brandklassen i enlighet med CE-märkningen.

Läs mer om Gyptone kant D2

Du hittar mer information om Gyptone kant D2 i vår broschyr.

Ladda ner broschyr

Hitta rätt lösningar inför ditt nästa projekt

Du kan välja och vraka mellan alla Gyptones mönster när du väljer ett Gyptone-tak som består av skivor.

Se våra produkter