Hem ‣ Nya EPD:er visar mindre miljöpåverkan

Nya EPD:er visar mindre miljöpåverkan

Environmental Product Declaration

Nya och bättre EPD:er

Saint-Gobain har höga ambitioner när det gäller miljömässiga mål. Därför är vi stolta över att vi har fått nya och ännu bättre EPD:er som omfattar Gyptones samtliga produkter.

EPD:er har utfärdats för Gyptone 10mm med Activ 'Air och Gyptone 12,5 mm med Activ' Air. Bland annat bekräftar EPD:erna att alla Gyptone-produkter är helt återvinningsbara.

Miljövarudeklarationen EPD är en internationellt erkänd och av oberoende part verifierat dokument som ger information om vilken miljöpåverkan en produkt har under sin livscykel. Även om en EPD inte bevisar att en deklarerad produkt är miljömässigt överlägsen, gör deklarationen det möjligt att jämföra produkter transparent och auktoritativt.

Man kan välja att få en intern eller en extern kontroll av uppgifterna som levereras av tillverkaren. Gyptone-produkterna verifierades externt, vilket ger en hög trovärdighet.

EPD-resultaten inkluderar

  • Tester visar att Activ' Air bryter ner upp till 70 % av formaldehyden i en kontrollerad testmiljö.
  • Endast 2 % av avfallen som genereras på tillverkningsplatsen deponeras.
  • Lättförståeliga illustrationer av tillverkningsprocessen och livscykelstadier.
  • Dokumentation av livscykeleffekterna med avseende på den globala uppvärmningen, resursförbrukning, energianvändning, vattenförbrukning och avfallsproduktion.

EPD för Gyptone 10 mm med Activ'Air

Ladda ner EPD

EPD för Gyptone 12.5 mm med Activ'Air

Ladda ner EPD