HemCases ‣ Åbo sjukhus

Hälso- och sjukvård

Åbo sjukhus

Finland

Arkitekter: Architect SAFA Entreprenörer: Hartela Oy

Snabb och smidig åtkomst till installationer

Det nya distriktssjukhuset i Åbo, Finland, är ett stort projekt som samlar en rad hälsovårdsfunktioner. Arkitekt Mikael Paatela ville ha ett vägg- och takmaterial som var slitstarkt, enkelt att underhålla och hade bra akustiska egenskaper.

Paatela använder Gyptone-produkter i sina egna kontorslokaler, så han var redan bekant med dess egenskaper. Därför valde han Gyproc och Gyptone-lösningar för väggar och tak, där Gyptone-produkterna till slut täckte 19 000 m2

Sjukhusväggarna kläddes med Gyproc GN och GEK-skivor och Gyptone BIG Quattro 41-skivor. Quattro 41-skivor användes också på de höga väggarna i en öppen restaurang och i passagerna mellan sjukhusets olika delar.

Taken i kontorsrummen och operationsrummen kläddes med Gyptone Quattro 20 E15, medan Gyptone TRAP Quattro 20-skivor fått en framträdande plats i korridorerna på grund av sina estetiska och akustiska egenskaper över öppna, stora ytor. TRAP-lösningen gör det också möjligt att öppna taken för underhåll, utan att lämna kvar några bärverk.

Gyptone Trap Quattro 20

Gyptone Trap Quattro 20 är en perforerad gipsskiva med kvadratiska hål, som i kombination med den bakomliggande akustikfilten ger goda akustiska egenskaper. Skivan är monterad i en ram av lackerat stål.

Se produkten

Gyptone BIG Quattro 41

Gyptone BIG Quattro 41 är en perforerad gipsskiva med kvadratiska hål, som i kombination med den bakomliggande akustikfilten ger goda akustiska egenskaper. Skivan är tillverkad med försänkta kanter på både kort- och långsida.

Se produkten