HemCases ‣ Dyveke skola

Utbildning

Dyveke skola

Danmark

Arkitekter: KANT Arkitekter Entreprenörer: Enemærke & Petersen A/S

Förbättring av akustik och belysning

Denna skola, byggd i Köpenhamn på 1970-talet, öronmärktes för renovering under stadens ”Urbanplan”, som den regionala utvecklingsplanen kallades. Särskild omsorg ägnades akustiken (delvis på grund av nya krav rörande kontroll av efterklangen i skolor), belysning, ventilation och IT-utrustning.

Møgelhøj Arkitekter är glada över att de varaktiga insatserna för att behålla de perforerade undertaken innebar att resultatet uppfyllde alla akustiska, funktionella och arkitektoniska krav.  

 

Bra akustik – bättre inlärning

Se hur totalrenoveringen av klassrum och korridorer i Dyvekeskolen i Danmark har lett till nöjdare elever som lär sig mer och gladare lärare som har fått ett mindre betungande jobb.

Se videon och hör Uffe Bay-Smidt, arkitekt vid KANT Arkitekter, när han talar om renoveringen av Dyvekeskolen.

Gyproc hade ett nära samarbete med arkitekterna och de akustiska ingenjörerna för att hitta lösningar som, å ena sidan gjorde det möjligt att uppfylla de mer stränga akustiska kraven, men å andra sidan även kunde möta arkitekternas önskan om visuella uttryck – till exempel en preferens för att behålla de perforerade gipstaken – och behovet av enkelt underhåll. Resultatet sågs som en stor framgång.

Gyptone Tile Quattro 20 - kant D2

Gyptone Tile Quattro 20 med kant D2 är en perforerad gipsskiva med kvadratiska hål, som i kombination med den bakomliggande akustikfilten ger goda akustiska egenskaper. Skivan har en slitstark, dekorativ och lättunderhållen yta.

Se produkten

Gyptone BIG Quattro 41

Gyptone BIG Quattro 41 är en perforerad gipsskiva med kvadratiska hål, som i kombination med den bakomliggande akustikfilten ger goda akustiska egenskaper. Skivan är tillverkad med försänkta kanter på både kort- och långsida.

Se produkten