HemCases ‣ Egelund slott

Sport och fritid

Egelund slott

Danmark

Arkitekter: Brask & Leonhardt Arkitekter Entreprenörer: Allan Svendsen og Søn A/S Builders: The Confederation of Danish Employers

Skapa ett välvt tak med god akustik

I konferensrummet på Egelund slott ville arkitekten skapa ett välvt tak som förmedlade öppenhet mot resten av byggnadens arkitektur, samtidigt som rummets goda akustik bevarades.

Det framgångsrika resultatet blev en vacker interaktion mellan belysningen från de specialdesignade lamporna, det naturliga ljuset som föll in från takfönstren och de perforerade gipsplattorna i taket. Med de stora perforerade ytorna uppnådde arkitekten ett lugnt och estetiskt uttryck i rummet.

Byggherren (den danska arbetsgivarföreningen) är stolt över renoveringen. Slottet är ett modernt tränings- och konferenscenter, så det är viktigt att besökarna trivs, och akustiken i det nya konferensrummet garanterar en atmosfär som är bra för inlärning.

Arkitekten är förtjust över resultatet av renoveringen och det lyckade samarbetet med Gyproc, företaget bakom Gyptone.

Med de stora perforerade ytorna uppnådde arkitekten ett lugnt och estetiskt uttryck i rummet.

Gyptone BIG Quattro 44

Gyptone BIG Quattro 44 är en perforerad gipsskiva med kvadratiska hål, som i kombination med den bakomliggande akustikfilten ger goda akustiska egenskaper. Skivan är tillverkad med försänkta kanter på både kort- och långsida.

Se produkten