HemCases ‣ Five Pancras Square

Sport och fritid

Five Pancras Square

Storbritannien

Arkitekter: Bennetts Associates & LA Architects Entreprenörer: Kier Group

Med Gyptone Line 6 fick hela byggnaden en enhetlig estetik samtidigt som den erbjöd en påtaglig akustisk prestanda.

Modernt kontors- och fritidsanläggning

Five Pancras Square är en av de grönaste byggnaderna i London och den första i sitt slag som tilldelats betyget BREEAM Outstanding. Den 13 våningar höga byggnaden förbinder fyra våningar med kontorsutrymmen, två simbassänger, ett bibliotek, kafé och gym, med tio våningar rådskontor och har redan vunnit sex priser från olika professionella branschorganisationer i Storbritannien.

Med Gyptone Line 6 fick hela byggnaden en enhetlig estetik samtidigt som den erbjöd en påtaglig akustisk prestanda. Det krävdes en hög nivå av ljudabsorption för att skapa en behaglig miljö med stora öppna ytor och andra reflekterande ytor. Med Gyptone Line 6 blev det möjligt för designern att uppnå dakustikprestandan samtidigt som man kunde bevara en hög kvalitet på finish och behålla den önskade estetiken.

Gyptone BIG Line 6

Gyptone BIG Line 6 är en perforerad gipsskiva med rektangulära hål, som i kombination med den bakomliggande akustikfilten ger goda akustiska egenskaper. Skivan är tillverkad med försänkta kanter på både kort- och långsida.

Se produkten