HemCases ‣ Frøyland Orstad kyrka

Kyrka

Frøyland Orstad kyrka

Norge

Arkitekter: Link arkitektur Entreprenörer: Byggmester Øystein Torgersen

Nybyggd kyrka

Kyrkan ligger i Orstad, en liten by 25 km söder om Stavanger. Uttrycket och designen relaterar till de västra kustlanskapen i den södra delen av Norge. I denna del av landet är terrängen en blandning av öppna plana fält och kullar.

Byggnaden står mitt på marken med ett grönt tak som uttrycker en förlängning av den omgivande vackra naturen. Taket har en kontinuerlig lutning i två riktningar. Kompositionen av vita triangulära former och kombinationen av vertikala och horisontella strukturer har ett starkt sakralt och modernt uttryck. Kyrkan är en icke-traditionell kyrka på alla sätt och utgör en framtidsinriktad byggnad med morgondagens lösningar vad gäller teknik, ljus, ljud och audiovisuella lösningar.

År 2009 vann kyrkan priset för bästa tillgänglighet för personer med funktionshinder. 

Kyrkan är en icke-traditionell kyrka på alla sätt och utgör en framtidsinriktad byggnad med morgondagens lösningar vad gäller teknik, ljus, ljud och audiovisuella lösningar.

Gyptone BIG Quattro 41

Gyptone BIG Quattro 41 är en perforerad gipsskiva med kvadratiska hål, som i kombination med den bakomliggande akustikfilten ger goda akustiska egenskaper. Skivan är tillverkad med försänkta kanter på både kort- och långsida.

Se produkten