HemCases ‣ Sartor köpcentrum

Handel

Sartor köpcentrum

Norge

Arkitekter: Hille Melbye Arkitekter, Melvin Eiesland, Owner & Architect Entreprenörer: Veidekke Entreprenør

Utbyggnad av köpcentrum

Med en sammanlagd yta på 93 000 m2 är Sartor köpcentrum nu det största köpcentrumet i Bergen.

I fyra år har byggföretaget Veidekke Entreprenør rivit, byggt och utökat köpcentret Sartor Storsenter. Veidekke har också uppfört parkeringshuset Kystbygarasjen nedanför köpcentret, och rustat upp områdena utanför centrumet.

Stål och ihåliga element

Den bärande konstruktionen är i stål och ihåliga byggnadselement. Taket är platt, isolerat och övertäckt. Fasaderna består av sandwichelement klädda med tonat glas, mörkgrå Cembrit Panel eller kaklade fasader. Det finns glasfasader vid de nya ingångarna i väst och öst. Biografen har en glasgård med ett glastak.

Det finns 21 cm isolering i väggarna och i genomsnitt 30 cm i taket. För att minska bullret finns takplattor och perforerade gipsskivor på väggarna i de gemensamma utrymmena. Alla nya delar av centret har sprinklers.

Hela projektet planerades och byggdes i enlighet med den tekniska standarden TEK10. Uppvärmningen kommer från konvektorer som använder energi från en privat värmeanläggning med värmepumpar till bergvärme. Kylning sker via ventilationen.

Gyptone BIG Quattro 41

Gyptone BIG Quattro 41 är en perforerad gipsskiva med kvadratiska hål, som i kombination med den bakomliggande akustikfilten ger goda akustiska egenskaper. Skivan är tillverkad med försänkta kanter på både kort- och långsida.

Se produkten