HemCases ‣ Southwest Airlines

Handel

Southwest Airlines

USA

Arkitekter: BOKA Powell

Innovativt tak i nya flygdriftskontoret

CertainTeed, den amerikanska distributören av Gyptone-produkter, tillhandahöll ett taksystem till Southwest Airlines för sitt nätverksoperatörskontrollcenter (NOC) vid den nyligen uppförda byggnaden för Utbildning och operationellt stöd i Dallas, USA.

Enligt BOKA Powell – de Dallas-baserade arkitekter som ritade byggnaden – var avsikten bakom designen att skapa en vacker, strukturell ljudfacilitet som också fick medarbetarna att arbeta organiserat, effektivt och rationellt. 

Interiören, som påminner om ett par flygplansvingar, samspelar med designelement för att befrämja kommunikation mellan medarbetarna. Det krökta akustiktaket spelar en stor roll i detta arbete; det ger en NRC på 0,70 och besitter en hög ljusreflektion för att sprida ut centrets ambienta blå belysning, som installerades för att hålla medarbetarna pigga och vakna.

De böjda Gyptone-skivorna spelade en viktig roll för att man till slut landade i den imponerande designeffekten. 

Gyptone BIG Curve Quattro 41

Gyptone BIG Curve Quattro 41 är en ljudabsorberande specialgipsskiva, som är endast 6,5 mm tjock och därför kan torrböjas ned till en radie på 2,2 meter. Skivan är perforerad med kvadratiska hål, som i kombination med den bakomliggande akustikfilten ger goda akustiska egenskaper.

Se produkten