HemCases ‣ Valgimigli högskola

Utbildning

Valgimigli högskola

Italien

Arkitekter: Polistudio A.E.S., Riccione Entreprenörer: Gm Costruzioni S.r.l., Fano

En modern hästskoformad byggnad är hem för den nya lärarutbildningen i Valgimigli högskola, som hyser 43 klassrum, ett stort, väl upplyst bibliotek, läsrum, ett 150 m² stort utrymme för olika ändamål, ett område med matsal och en rad språk-, IT-, kemi- och fysiklaboratorier. 

Byggnaden kan ses som en riktig prototyp, byggd som den är med innovativ teknik och lösningar för en hög energieffektivitet och med utmärkt estetisk och arkitektonisk prestanda.

Gyptone Big LINE 6 taksystem användes för denna fallstudie. Tack vare det linjära perforerade mönstret kunde optimal akustisk reglering säkerställas, särskilt i stora områden, och med exceptionell luminositet och estetisk prestanda.

De lösningar som användes utformades specifikt för detta projekt, och de har en positiv inverkan på kvaliteten på undervisningsverksamheten och elevernas inlärningskapacitet tack vare komforten och akustiken inomhus. 

Gyptone BIG Line 6

Gyptone BIG Line 6 är en perforerad gipsskiva med rektangulära hål, som i kombination med den bakomliggande akustikfilten ger goda akustiska egenskaper. Skivan är tillverkad med försänkta kanter på både kort- och långsida.

Se produkten